Bogpakke: Hvem, hvad, hvor

Forfattere:
Astrid Melhedegaard og Katrine Thybo Amby

Når du køber bogpakken får du også en gratis plakat 

kr. 345,00 ekskl. moms

Bøgerne i serien Hvem, hvad, hvor består af 5 fortællinger om gængse før-faglige og matematiske begreber som udleves af cifrene 0-9 i en oplevelsesrig fortælling. De tager fat på begreberne cifre, mængde, 10-venner, lige, ulige og værdien af tallet 0. Bøgerne kan bruges til højtlæsning i både dansk- og matematikundervisningen, faglig læsning og selvstændig læsetræning.

Bøgerne er alle på 16-20 sider og med et væsentlig udpluk af de 120 ord. Både lix og let tallet kan afkodes på bøgernes forside. De er skrevet med vægt på mange lydrette ord, gentagelser, enkle sætninger og rim. Undervejs i teksterne findes gætteopgaver og på den måde bliver barnet støttet i sin læseforståelse. På bagsiden er en oversigt over det matematiske indhold og de før-faglige begreber, som berøres i den enkelte bog.

Hvem, hvad, hvor - Bog 1: Hvem der?

Bog 1: Hvem der?

Bogen handler om cifrenes navne fra 0-9. Cifrene 1-9 kommer på besøg hos. Bogen bygger på rim og gentagelser af lydrette og lydnære ord samt de 120 ord. Læseren vil også få trænet betydningen af før-faglige begreber som åben, lukket, oppe, nede, inde og ude.
Lix 5, Let-tal 11

Køb bogen enkeltvis

Bog 2: Hvor mange her?

Bogen handler om mængderne 0-9. Cifrene 0-9 får samme antal pletter på deres tøj som de repræsentere i værdi. Bogen bygger på mange gentagelser af de lydrette og lydnære ord samt de 120 ord. Læseren vil også få trænet betydningen af før-faglige begreber som i alt, i midten, før, efter og ingen.
Lix 4, Let-tal 11

Køb bogen enkeltvis

Hvem, hvad, hvor - Bog 2: Hvor mange her?
Hvem, hvad, hvor - Bog 3: Hvem er min ven?

Bog 3: Hvem er min ven?

Bogen handler om cifrene fra 1-9, der finder ud af, hvem deres 10-ven er. Bogen bygger på rim og gentagelser af lydrette og lydnære ord samt de 120 ord. Læseren vil også få trænet betydningen af før-faglige begreber som tilsammen, i alt, mere, giver, modsat, værdi og tæl.
Lix 5, Let-tal 11

Køb bogen enkeltvis

Bog 4: Hvad er jeg?

Bogen handler om begreberne lige og ulige Cifrene fra 0-9 bliver bevidste om, hvad de er, ved at tage deres pletter af og ligge dem på en vægt. Bogen bygger på rim og gentagelser af lydrette og lydnære ord samt de 120 ord. Læseren vil også få trænet betydningen af før-faglige begreber som højre, venstre, oppe, nede, flest, færrest, fordele og antal.
Lix 4, Let-tal 11

Køb bogen enkeltvis

Hvem, hvad, hvor - Bog 4: Hvad er jeg?
Hvem, hvad, hvor - Bog 5: Hvem er trist?

Bog 5: Hvem er trist?

Bogen handler om tallet 0 som er trist. Cifrene 1-9 prøver at muntre ham op, ved at vise at den, trods den repræsenterer værdien 0 eller ingenting alligevel er vigtig afhængig af position og kontekst. Bogen bygger på rim og gentagelser af lydrette og lydnære ord samt de 120 ord. Læseren vil også få trænet betydningen af før-faglige begreber som foran, bagved, ingenting, værdi, ingen og kroner.
Lix 7, Let-tal 12

Køb bogen enkeltvis